Parade

5. - 9. september 2018

#enveiågåParaden er absolutt det store høydepunktet under Stavanger på skeivå. Her kommer flere tusen mennesker til å samles i en fantastisk fargerik, mangfoldig og energisk parade. Bli med du også!


I år faller paraden til lørdag 8. september. Starten går kl. 14.00 ved Stavanger konserthus, oppmøte fra kl. 13.00, og avsluttes med Sentrum på Skeivå i Byparken. Alle er velkommen til å delta i paraden helt gratis, både som deltaker og som tilskuer.


Paraden er en festlig markering av mangfoldet Stavanger på skeivå representerer, herunder kjønnsuttrykk, seksualitet, identitet og legning. Den er og et uttrykk for solidaritet med alle de som ikke selv kan, eller tør leve ut sin egen identitet. Paraden vil bestå av frivillige musikkbidrad, morsomme kostymer, engasjement, kjærlighet og hva enn du selv måtte øsnke å tilføye ved å delta. Her skal alle føle sel velkommen, trygge og som en del av samfunn som støtter hverandre.


Ønsker du å en stand under Sentrum på Skeivå og paraden, eller har andre spørsmål? Ta kontakt med paradeansvarlig, Alyona Trach, på parade@skeiva.no.
1. Hva er paraden?

Hvert år samles tusenvis av folk i Stavanger for å feire kjærlighet og mangfold i den årlige Pride paraden. I 2017 hadde paraden en rekord da nesten 2500 mennesker deltok, og vi foventer at den blir enda større i 2018, da vi feirer 20 års jubieleum.


2. Når startet paraden?

Dato: 8. september 2018

Oppmøte: 13.00-14.00 for alle deltakere

Starttidspunkt: 14.00


3. Hvem kan bli med?

Alle! Deltakelse i paraden er både gratis og morsomt. Du kan gå alene, med kjæresten, vennegjengen eller som en del av en av de mange organisasjonene som deltar i paraden. Alle grupper, organisasjoner, politiske partier, selskaper etc. må registrere sin deltakelse inne 27. august 2018.


4. Paradens rute

Årets parade starter ved Stavanger konserthus, via Strandkaien - Skagenkaien - Øvre Holmegate - Østervåg - Breigata - Bakkegata rundt Sølvberget - Sølvberggata - Laugmannsgata og ender ved Domkirkeplassen/Kongsgata.Se deltagerliste og rekkefølge


Last ned PARADEREGLEMENT


Last ned PRIDE PARK REGLEMENT
HOVEDSPONSORER

SPONSORER

SAMARBEIDSPARTNERE

PARTNERE - SENTRUM PÅ SKEIVÅ