Smilende jente i solnedgangen foran Bybrua
Foto: Karoline Skarstein

Årets festival er bare noen pumpsskritt unna. Og mellom de siste hektiske forberedelsene, og jakten på det perfekte paradeantrekket har vi fått to ord med Skeivå-generalen. Hele Sandnes sin Live Idland. 


– Hvem er du?

– Jeg heter Live, er 29 år og kommer fra Sandnes. Jeg har bodd i Bergen og utlandet i noen år, før jeg kom tilbake til Sandnes i 2020. Jeg har vært aktiv i frivillige organisasjoner siden jeg var ungdom og trives godt med det og tar med meg 5 års erfaring fra Regnbuedagene i Bergen inn i rollen som festivalsjef i Skeivå.

 

– Men hva er ditt beste Pride-minne? 

– Mitt beste Pride-minne må være Regnbuedagene i 2018. Det var min første gang som bookingansvarlig i Bergen, og følelsen av å se så mange mennesker stå sammen og være så glade og føle seg så hjemme var veldig stort. Det å vite at man har bidratt til denne følelsen gjorde alt arbeidet i forkant verdt det.

 

– Hva gleder du deg mest til, av årets Skeivå-program? 

– Jeg gleder meg til alt av årets program. Men hvis jeg må trekke frem noe, må jeg nok velge Pride Park og Skeiva Nattå. For første gang skal vi ha 2-dagers Pride Park utenfor Tou Scene. Skeiva Nattå blir helt sinnsyk med 4 etasjers fest! Det her blir dødsbra!


– Hvorfor bør man delta på Pride? 

– Folk bør delta på Pride for det er viktig å vise hva man står for. At man står for inkludering, mangfold i samfunnet vårt og at alle skal ha samme rettigheter uavhengig av hvem de er eller hvordan de utrykker seg. Samtidig bør man delta på Pride for å lære, få nye venner, få nye opplevelser og ha det skikkelig kjekt!

 

– Er du nervøs for noe?

– Jeg har så angst for å gå på trynet, sånn midt i Fargegaten under paraden. For så å måtte fullføre med fire tenner mindre og et blått øye.


– Til slutt. Ananas på pizza?

– Jeg ELSKER ananas på pizza!

 

Hvis du vil komme i kontakt med Live:
Mail: 
leder@skeiva.no
Tlf: 
+47 974 81 692 
Facebook: 
Skeivå – Rogaland Pride