Årets kampanje fra FRI skal bidra til synlighet i fravær av store parader og folkefester. Gjennom store og synlige utsmykninger i alle landets paradebygder og paradebyer under slagordet «kjærlighet overalt uansett» håper FRI at Pride fortsatt blir synlig og viktig over hele landet.

– Pride 2020 blir annerledes, men det betyr ikke at Pride forsvinner og at den du er, ikke er viktig lenger. For vår kjærlighet gjelder overalt og uansett, sier FRI-leder Ingvild Endestad.
– På grunn av pandemien kan vi ikke møtes slik vi pleier, men vi kan være synlige og stå opp for et samfunn der kjærlighet får gjelde uansett.

Regnbuestafett gjennom Norge

Pride 2020 blir en stafett-aksjon som går fra by til by gjennom året, hvor hver Pride får i oppgave å utsmykke et sted i byen med regnbue-farger. På den måten kan hver festival bidra med noe unikt, og gi lokalsamfunnet mulighet til å vise støtte og oppleve fargene som Pride vanligvis gir byen.

I september er det vår tur, men kampanjen kan påbegynnes allerede nå!

Vil du bli med?

Vi ønsker å fargelegge så mye av Norge som mulig under Pride og vil ha deg med på laget. Dette kan du gjøre:

  • Det er laget filtre og rammer til bruk på egne bilder i sosiale medier. Det gjør at alle som ønsker å dele bilder og «kle seg» i årets pridekampanje, kan det. Filter slippes 4. juni.
  • Skap ditt eget kunstverk hjemme. Pynt et tre i hagen, lag en fargerik frokost, pynt til parademiddag, og del bilder i sosiale medier med #pride2020 #kjærlighetoveraltuansett.
  • Ta bilder av andres kunstverk og del i sosiale medier med #pride2020 #kjærlighetoveraltuansett.

Les mer om pridekampanjen på FRI sine hjemmesider.

Fakta

  • FRI er en landsomfattende organisasjon som arbeider politisk og sosialt for at mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet skal kunne leve åpent uten frykt for å bli sosialt utstøtt, diskriminert eller trakassert.
  • FRI arrangerer Pride-festivaler over hele landet. Mer informasjon på foreningenfri.no.
  • Årets kampanje for FRI er «kjærlighet overalt uansett» der Prider skal utsmykke bygder og byer som ville hatt parade dersom det ikke var Covid-19.