Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Flanelldrøm – Sterud/Kongsness

1. september 2022 @ 19:00 - 21:00

GRATIS
– En hyllest til skeiv, kvinnelig maskulinitet!
Forestillingsserien Butch Tribute er et kunstnerisk og politisk arbeid som utforsker hva en butch er og kan være, av og med dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. Termen butch brukes om maskuline kvinner i det skeive miljøet – en gruppe som ofte blir marginalisert eller usynliggjort. Sterud/Kongsness tar med dette prosjektet for seg av ulike framstillinger av skeiv, kvinnelig maskulinitet for å bidra til å mangfoldiggjøre representasjonen av butcher.
Flanelldrøm er en kjærlighetshistorie mellom to butcher, dette går på tvers av den normative oppfatningen av at en butch i all hovedsak dater en femme – en feminin lesbisk/skeiv kvinne. Med et originalkomponert soundtrack av Kari-Helene Blystad og Ragnhild Nelvik Bruseth i ryggen får butch-on-butch relasjoner endelig den episke kjærlighetshistorien de fortjener. Performancen Flanelldrøm hadde premiere på Kunstbanken i Hamar under SIB Dance Lab i juni 2022, som et to timers strekk der publikum kan komme og gå som de vil.
Sterud/Kongsness møtes gjennom sin personlige og teoretiske interesse for forholdet mellom dans og kropp, kjønn og performativitet. I juni 2018 arrangerte de Skeiv dansekunst – en samtalerekke (www.skeivdansekunst.no) under Oslo Pride. Her bidro seksten dansekunstnere som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet. Forestillingsserien Butch Tribute hadde premiere ved Teater Innlandet under MOVE Dansefestival høsten 2021, denne visningen bestod av tre ulike forestillinger; Flørt, Roser og en tidligere versjon av Flanelldrøm. Her tok Sterud/Kongsness et oppgjør med feminine idealer innenfor danseteknikker og ga seg selv et nytt fysisk utgangspunkt basert på maskuline kvaliteter som tilbakeholdenhet og underdrivelse, tyngde og eksplosivitet. (www.butchtribute.com)
Utøvelse, koreografi, kunstnerisk ansvarlig: Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud
Musikk: Kari-Helene Blystad, Ragnhild Nelvik Bruseth
Lysdesign: Markus Tarasenko Fadum
Kostymedesign: Alva Brosten
Søm: Alexander Emanuel Waal Hem
Grafisk design: Ylva Greni
Kunstnerisk veiledning: Desiree Bøgh Vaksdal
Co-produksjon: SIB Dance Lab, Kunsthuset Wrap, RAS i Sandnes.
Foto: Ingrid Styrkestad
Film: Maja Wilhite-Hannisdal
Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde.
————
Forestillingen inngår i festivalprogrammet til Dans på Skeivå, arrangert av RAS – Regional Arena for Samtidsdans og vises i samarbeid med Tou. Forestillingen er gratis

Arrangører

RAS – Dans på Skeiva
Skeivå: Rogaland Pride

Sted

Tou Scene
Kvitsøygata 25
Stavanger, 4014
+ Google-kart